Wandelen met de praktijk.

Haarlem, 10 april 2018.

Beste Dhr./Mevr.

Wij willen u graag eens op een andere manier motiveren en enthousiasmeren om meer te bewegen en u laten ervaren wat dat voor uw welzijn betekenen kan.

Het team van huisartspraktijk Kok wilt dit jaar voor eerst mee doen met de Nederlandse Diabetes Challence (NDC) in samenwerking met M.Smeenk van welzijnsorganisatie DOCK.

 

 

Wat is de NDC?

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland.

Met ondersteuning van de BvdGF organiseert de lokale zorgprofessionals uit de eerste- en tweedelijns diabeteszorg (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandel challenge om de gezondheid van haar patiënten te verbeteren. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 26 t/m 29 september 2018. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw is de doelstelling om vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de lokale omgeving en de laatste dag (29 september) op een centrale locatie in Nederland waar alle deelnemende wandelaars gezamenlijk de laatste kilometers afleggen.

De doelstelling van de BvdGF in 2018 is om op 200 locaties een lokale diabetes challenge te starten en daarbij minimaal 5.000 mensen met diabetes in beweging te brengen.

Dit project richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen. Mensen zonder diabetes kunnen zich ook inschrijven.

Het plan is dat steeds iemand van ons team meeloopt.

De wekelijkse wandeltrainingen vinden plaats op Dinsdagavonden om 18:30 uur, locatie: Jan Luykenstraat 74

De informatiebijeenkomst vindt plaats op Dinsdag 24 april 2018 om 17.15 uur, locatie: J Luykenstraat 74

 

De eerste wandeltraining start op Dinsdag 1 mei 2018

 

 

De landelijk afsluiting vindt plaats op Zaterdag 30 september 2017

Verdere informatie zult u te krijgen op bovengenoemde datum tijdens de informatiebijeenkomst.

Ook kunt u, als u in het bezit bent van internet, de site van de Bas van Goor foundation bezoeken

www.nationalediabeteschallenge.nl

Wij hopen u voldoende nieuwsgierig te hebben gemaakt waardoor wij u kunnen ontmoeten op de informatie avond.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn, dan kunt u zich via de volgende website ook inschrijven: nationalediabeteschallenge

 

Tot dan!

 

Met vriendelijke groet,

Het team van huisartsenpraktijk F.J. Kok.Dit bericht is gepost op 17 april 2018 en gearchiveerd onder Uncategorized. .