No show tarief

Met ingang van 1 juli 2016 hebben wij een ‘no-show’ tarief ingevoerd. Dit is op advies van de LHV(= Landelijke Huisartsen Vereniging).

Waarom een ‘no-show’ tarief voor patiënten die niet komen opdagen voor hun afspraak?
Het aantal patiënten dat niet op een afspraak verschijnt, is de laatste jaren sterk toegenomen. Het aantal patiënten dat een afspraak op het spreekuur van de huisarts wil maken neemt ook nog steeds toe. Het is daarom voor een huisartsenpraktijk erg vervelend als iemand niet op een afspraak verschijnt. Op tijd de afspraak afzeggen als u niet kunt komen betekent dat er op dat moment iemand anders geholpen kan worden. Hierdoor kan ook de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk gehouden worden.

Wat moet u doen als u niet op een afspraak kunt komen?
Meldt dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente. De afspraak wordt afgemeld en u kunt veelal direct een nieuwe afspraak maken. Er wordt dan natuurlijk ook géén ‘no-show’ tarief berekend.

Hoeveel bedraagt het ‘no-show’ tarief?
Een niet nagekomen afspraak of een te laat afgezegde afspraak kost u

Enkel consult:                                     10,-
Dubbel consult + POH-Somatiek:   20,-
Afspraak bij POH-GGZ :                    30,-

Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd. Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.Dit bericht is gepost op 19 juli 2016 en gearchiveerd onder Uncategorized. .